Vocab Wilayah

Vocab Wilayah

Selamat datang ke Vocab Wilayah.

Vocab Wilayah (VW) adalah salah satu rangkaian daripada Vocab Hubs yang kini terdiri daripada Vocab Kelantan, Vocab Johor, Vocab Selangor dan Vocab Terengganu. Semoga Vocab Komuniti ini akan terus berkembang ke seluruh negeri di Malaysia dalam satu misi untuk mengangkat martabat sektor pelancongan dan kebudayaan di negeri-negeri di Malaysia. Orang kata, “Tak kenal maka tak cinta”. Semoga dengan wujudnya Vocab Komuniti di setiap negeri ini sedikit-sebanyak dapat menyemai perasaan kasih dan cinta terhadap negeri kelahiran kita khususnya dan tanah air kita, Malaysia amnya.

Vocab Wilayah

Vocab Wilayah (VW) akan memfokuskan perkongsian terperinci mengenai Wilayah Persekutuan yang merangkumi Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan. Antara topik yang bakal disajikan di Vocab Wilayah adalah berkisarkan Sejarah (History), Tempat-tempat menarik (Attractions), Makanan (Food), Seni & Budaya (Art & Culture) dan Info-info menarik (Infotainment) mengenai Wilayah Persekutuan.

Ikuti kami di laman media sosial

Facebook: https://www.facebook.com/vocabwilayah/

Instagram: https://www.instagram.com/vocabwilayah

Twitter: https://www.twitter.com/vocabwilayah

Vocab Wilayah (VW) berbesar hati untuk mengalu-alukan sebarang bentuk kerjasama dari pelbagai pihak terutama sekali dalam perkongsian informasi berkenaan Wilayah Persekutuan, tidak kira berkaitan Kuala Lumpur, Putrajaya mahupun Labuan untuk dikongsikan bersama pembaca di Vocab Wilayah. Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi kami di vocabwilayah@gmail.com

Terima kasih!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top